Misgana

Opstart micro-ondernemingen

Begin november 2019 kwam dhr. Derese Hailu vrijwillig gedurende drie dagen de kennis bijspijkeren van de familie en voogden van de kinderen. Hij is momenteel project manager van Care for vulnarable children in Fayya Integrated Development Organization

Door deze economic empowerment worden ze in staat gesteld zelf een kleine onderneming op te starten en de zegswijze “geef iemand een vis en hij zal eten hebben voor één dag, geef iemand een visnet en hij zal zijn hele leven lang kunnen eten.”

Topics als hoe economisch sterker worden, sparen en marktanalyse passeerden de revue. Ondanks politieke onrust tijdens die periode zijn toch veel mensen komen opdagen voor de training.

15 mensen hebben 150 à 200 euro nodig om zelf een micro-onderneming op te starten. Ook hieraan werd een klein deel van de donaties besteed. Ondanks het feit dat dit kapitaalintensieve ideeën zijn, is deze manier van werken de grootste garantie op een duurzame oplossing voor de gemeenschap daar.

Ook hiervoor is alle hulp welkom. Wie mensen kent die dit specifieke initiatief verder willen ondersteunen, verspreid het nieuws!

Facebooktwitter
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.